Nutellalı Açma. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nutellalı Açma.![]() Malzemeler: 500 gr Un250 ml Su 75 gr Toz Şeker25 gr Maya1 çay kaşığı Tuz 50 ml sıvıyağ 1 adet yumurta 200 gr Yumuşak Margarin ( Hamuru elle açmak için )350 Gr NutellaHazırlanışı: Mayayı az su ile eritin Tereyağı ve nutella hariç tüm malzemeyi bir kapta yoğurup,yumuşak bir hamur haline getirin![]() Hamuru 10 adet eşit parçaya bölün ve yuvarlayarak yağlı kağıt üzerinde üzerini streç filmle örterek 30 dk mayalandırın![]() Hamurların teker teker ortasına tereyağı koyun ve ince bir şekilde hamuru elle tereyağı yardımıyla açın ( Tabak büyüklüğünde )Üzerine ince bir katman nutella sürün Hamuru rulo şaklinde sarın ve kendi etrafında rulo döndürerek yuvalayaran diğer ucuyla açmamızı kapatın![]() Üzerine yumurta sarısı sürün 10 dakika daha tepside mayalandırın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Afiyet Olsun
|
|
|
|