![]() |
Nutellalı Açma.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: 500 gr.Un 250 ml Su 75 gr.Toz Şeker 25 gr.Maya 1 çay kaşığı Tuz 50 ml sıvıyağ 1 adet yumurta 200 gr.Yumuşak Margarin ( Hamuru elle açmak için ) 350 Gr.Nutella Hazırlanışı: Mayayı az su ile eritin.Tereyağı ve nutella hariç tüm malzemeyi bir kapta yoğurup,yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru 10 adet eşit parçaya bölün ve yuvarlayarak yağlı kağıt üzerinde üzerini streç filmle örterek 30 dk.mayalandırın. Hamurların teker teker ortasına tereyağı koyun ve ince bir şekilde hamuru elle tereyağı yardımıyla açın. ( Tabak büyüklüğünde ) Üzerine ince bir katman nutella sürün.Hamuru rulo şaklinde sarın ve kendi etrafında rulo döndürerek yuvalayaran diğer ucuyla açmamızı kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün.10 dakika daha tepside mayalandırın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.