![]() |
Kadayıf Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadayıf MantıMalzemeler: Mantı için; Kadayıf, 250 gr ![]() Kıyma, 100 gr ![]() Köfte baharı, 1 çay kaşığı Karabiber, ½ çay kaşığı Pul biber, ½ çay kaşığı Kimyon, ½ çay kaşığı Maydanoz, 1 bağ Tuz, 1 çay kaşığı Ekmek içi, 1 avuç (veya galeta onu, 1 tatlı kaşığı) Sıvı yağ veya tereyağı (eritilmiş), 2 çorba kaşığı Yoğurt için Yoğurt, 3 bardak Sarımsak, 4 diş Tuz Sos için; Domates salçası, 2 tatlı kaşığı Biber salçası, 2 tatlı kaşığı Domates püresi, 4 çorba kaşığı Karabiber, 1 tatlı kaşığı Taze kekik, 2 dal Taze nane, 1 dal Sıvı yağ veya tereyağı, 4 çorba kaşığı Yapılışı: Bu tarifi pratik olarak şöyle özetleyebiliriz: Artık pek çoğumuzun derin dondurucusunda acil zamanlar için hazırda köfte bulunuyor ![]() ![]() Gelelim tarifin ayrıntısına ![]() ![]() ![]() Yoğurduğunuz köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirin, sonra aldığınız uzun bir kadayıf tutamını çevire çevire kıymanın üzerine sarın (her bir kadayıf topu 2 cm ![]() ![]() ![]() ![]() Kadayıf toplarını fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisini üzerine dizin ve fırının 200 derece ızgarasını yakın ![]() ![]() ![]() Oda sıcaklığındaki yoğurdu çırpın ve krema kıvamına getirin, sonra 4 diş sarımsağı havanda dövüp yoğurda ekleyin ![]() ![]() ![]() Sosu içinse, bir kaba koyduğunuz sıvı yağ/tereyağı, biber salçası, domates salçası ve domates püresini ateşe koyun ve malzemeler kaynayıp birbirlerini kabul edinceye kadar karıştırın ![]() ![]() Mantınızı sunarken yoğurdu da, sosu da etrafı kirletmeye çalışır gibi serpin tabağa ve taze kekik ve yeşilliklerle yemeğinize renk katın ![]() |
![]() |
![]() |
|