Vişneli Turta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Turta![]() 50 gr margarin 150 gr un 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz Yarım paket vanilya 3 yumurta 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı sıcak su 150 gr çekirdeksiz vişne Üzeri için 2 çorba kaşığı pudraşeker Yarım paket vanilya Vişneli turta: Margarini oda ısısında yumuşatın Un, kabartma tozu, yarım paket vanilya ve 1 tutam tuzu geniş bir kaba eleyip iyice harmanlayın Ayrı bir kapta şeker, yumurtalar ve sıcak suyu (azar azar) ilave ederek çırpın Margarin ve unlu karışımı ekleyip çırpmaya devam edin Turta hamurunu yağlanmış tart kalıbına dökün Üzerine vişne tanelerini batırmadan yerleştirin Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin Üzeri için pudraşeker ve vanilyayı bir kapta karıştırın Turtayı fırından alıp bekletmeden vanilyalı karışımı tel süzgeç yardımıyla serpin Dilimleyip servis yapın
|
|
|
|