Soslu Mavi Yengeç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Mavi Yengeç![]() 10 mavi yengeç (yıkanmış temizlenmiş) 2 kereviz sapı ve yaprakları 1 diş sarımsak 200 ml krema 1 su bardağı beyaz şarap Yarım su bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz Soslu mavi yengeç: Kerevizin sap ve yapraklarını küçük doğrayın Sarımsağı ince kıyıp derin bir tencerede birlikte zeytinyağında soteleyin![]() Yıkanmış, temizlenmiş yengeçleri tencereye ilave edin 2-3 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra şarabı ekleyin 2 dakika daha pişirip kremayı ilave edin ve ocağın ısısını düşürün Ara ara tencereyi sallayın ve 10 dakika sonra ocaktan alın Servis tabağına alın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın
|
|
|
|