Midye Salması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye SalmasıMalzemeler 3 bardak kaynar su birer çay kaşığı tarçın, yeni bahar, şeker, tuz ve biber 1 bardak zeytinyağı 2 kaşık domates salçası 2 bardak pilavlık pirinç 1 kilo soğan 100 adet orta boy kabuklu midye Hazırlanışı Midyelerin kabukları bıçakla iyice temizlenir, kılları kesilir, yıkanıp kevgire alınır Pirinç yıkanıp süzgeçte bekletilir Soğanlar ince kıyılıp, zeytinyağında pembeleşince, 3 bardak kaynar su, domates salçası, kabuklu midyeler ve baharat eklenir Tahta kaşıkla karıştırılıp 8-10 dakika orta ateşte kaynatılır![]() Pirinç ilave edilir ve hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir Tencere ateşten alınıp demlenmesi için 15 dakika bekletilir ve sıcak servis yapılır
|
|
|
|