ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Midye Salması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241393)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:38 PM

Midye Salması
 
Malzemeler
3 bardak kaynar su
birer çay kaşığı tarçın, yeni bahar, şeker, tuz ve biber
1 bardak zeytinyağı
2 kaşık domates salçası
2 bardak pilavlık pirinç
1 kilo soğan
100 adet orta boy kabuklu midye

Hazırlanışı
Midyelerin kabukları bıçakla iyice temizlenir, kılları kesilir, yıkanıp kevgire alınır. Pirinç yıkanıp süzgeçte bekletilir. Soğanlar ince kıyılıp, zeytinyağında pembeleşince, 3 bardak kaynar su, domates salçası, kabuklu midyeler ve baharat eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılıp 8-10 dakika orta ateşte kaynatılır.

Pirinç ilave edilir ve hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tencere ateşten alınıp demlenmesi için 15 dakika bekletilir ve sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.