Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakın, leblebi, neler, tozundan, yapılıyor

Leblebi Tozundan Bakın Neler Yapılıyor

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bugün arkadaşım aradı Geleceğim diye tamam dedimBakınıverdim ne yapsam ne yapsamUn bitmişDikfirizde kek vardı ,kısırını da yaptım yanınadolanıyorum ne eklesem bir çeşit dahaUn almaya gidecek vaktim de yok
Geçenlerde annemler leblebi getirmişlerdi Çorum'danKalan leblebiyi'de robottan geçirip tozunu yapmıştımEski günlerde ki gibi
Hatta çocuklara eğlenceli olsun diye kaseler doldurdum tozu,içine kakaolu puding yapıp birer kepçe döktümUydurmasyon bişey oldu Ama nasıl yediler Ortası puding yanlarda leblebi tozu yanardağ gibi
Onu değerlendireyim dedim ama hiç de duymadım leblebi tozundan bişeyler yapılıyor mu diye
Neyse öğlen vakti nette arandımBakın neler çıktı leblebi tozundan neler yapılıyormuş
Ben helvasını yaptım bugün harika oldu

LEBLEBİ HELVASI
Malzemeler
  • 1 su bardağı Leblebi tozu
  • 1 su bardağı şeker (Esmer şekerde kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı[*]Ayrıbir kapta bir bardak suyun içine sekeri ekleyip, şeker eriyene kadarkaynatın Çok fazla değil sadece şeker erimesi yeterli[*]Leblebiyi kahve öğütücüsünde iyice toz haline gelene kadar öğütün[*]Teflon tavaya sıvıyağ koyup, leblebi tozunu aktarın ve hafifçe karıştırın[*]Şekerli suyu yavaş yavaş leblebi karışımına ilave edip karıştırın ve helva kıvamına gelene pişirin[*]Ufak dikdörtgen borcam kalıbına döküp soğumasını bekleyin İstediğiniz büyüklükte kesip servis yapın[*]LEBLEBİLİ KURABİYE

250 gr yumuşatılmış margarin
2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta (birinin akı ayrılacak)
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı tuzsuz leblebi tozu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için:
ayırdığınız yumurta akı
ince çekilmiş ceviz içi
Margarinile toz şekeri karıştırma kabına alıp birlikte yoğurun Yumurtalarıve sütü ilave edip iyice yedirin Leblebi tozunu, vanilyayı vekabartma tozunu ekleyin Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur eldeedene kadar azar azar un ilave edin Yoğurduğunuz hamurdan cevizbüyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak top şekliniverin (Yassıltmayın, fırında pişerken yayılma payı olsun) Önceyumurta akına, sonra çekilmiş cevize batırıp fırın tepsisine dizin180 derecede pembeleşene kadar pişirin

Not:Kurabiyeyi bilmem ama helvaya kefilim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-16-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

LEBLEBİ HELVASI
Malzemeler
  • 1 su bardağı Leblebi tozu
  • 1 su bardağı şeker (Esmer şekerde kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı[*]Ayrıbir kapta bir bardak suyun içine sekeri ekleyip, şeker eriyene kadarkaynatın Çok fazla değil sadece şeker erimesi yeterli[*]Leblebiyi kahve öğütücüsünde iyice toz haline gelene kadar öğütün[*]Teflon tavaya sıvıyağ koyup, leblebi tozunu aktarın ve hafifçe karıştırın[*]Şekerli suyu yavaş yavaş leblebi karışımına ilave edip karıştırın ve helva kıvamına gelene pişirin[*]Ufak dikdörtgen borcam kalıbına döküp soğumasını bekleyin İstediğiniz büyüklükte kesip servis yapın
Yapacagım yazarım begendimkafama yattıç diğeride güzel gibi
ama denemek lazım bakarım

ellerine yüregine saglık sag ol lallim sag ol

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com