Lahana Çanağında Karidesli Bulgur |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahana Çanağında Karidesli Bulgur![]() 6 beyaz lahana yaprağı 2 pazı yaprağı Pilav için 1 su bardağı pilavlık bulgur 30 gr tereyağı 2 su bardağı su Tuz 300 gr karides 1 parça levrek fileto 1 kahve fincanı krem peynir 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu Tuz Karabiber Kırmızı pul biber Üzeri için 1 su bardağı yoğurt Susam Lahana çanağında karidesli bulgur: Pilav için, tereyağını tencerede eritin Bulguru ilave edip 5 dakika kavurun Suyu ekleyip 15 dakika pişirin![]() Krem peynir ile sütü kaynatmadan eritin Karides ve ince doğranmış levrek parçalarını bu karışımda soteleyin Dereotu ve baharatlarla harmanlayın Hepsini pilava ilave edip karıştırın![]() Çukur bir kaseye haşladığınız üç lahana yaprağını yerleştirin Pilavı içine aktarıp üzerine pazı yaprağı kapatın![]() Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin Üzerlerine yoğurt sürüp susam serpiştirin Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|