![]() |
Lahana Çanağında Karidesli Bulgur
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
6 beyaz lahana yaprağı 2 pazı yaprağı Pilav için 1 su bardağı pilavlık bulgur 30 gr tereyağı 2 su bardağı su Tuz 300 gr karides 1 parça levrek fileto 1 kahve fincanı krem peynir 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu Tuz Karabiber Kırmızı pul biber Üzeri için 1 su bardağı yoğurt Susam Lahana çanağında karidesli bulgur: Pilav için, tereyağını tencerede eritin. Bulguru ilave edip 5 dakika kavurun. Suyu ekleyip 15 dakika pişirin. Krem peynir ile sütü kaynatmadan eritin. Karides ve ince doğranmış levrek parçalarını bu karışımda soteleyin. Dereotu ve baharatlarla harmanlayın. Hepsini pilava ilave edip karıştırın. Çukur bir kaseye haşladığınız üç lahana yaprağını yerleştirin. Pilavı içine aktarıp üzerine pazı yaprağı kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Üzerlerine yoğurt sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.