Hamsili Tagliatelle |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Tagliatelle400 gr hamsi 1 havuç 1 kabak 1 paket makarna (taglietelle) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Nane yaprakları Tuz Taze çekilmiş karabiber Hamsili tagliatelle: Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alarak sularını süzdürün Havuç ve kabağı jülyen doğrayın Makarnayı geniş bir tencerede paketin üzerindeki pişirme önerisini dikkate alarak haşlayın![]() Tavada tereyağını eritin ve hamsileri kavurun Başka bir tavada zeytinyağını ısıtın Havuç ve kabakları soteleyin Hamsileri sebze tavasına ekleyip karıştırın ve ocaktan alın![]() Makarnayı süzün ve hamsili karışımla karıştırın İsteğe göre karabiber ve tuz serpip nane yaprağıyla süsleyin Servis yapın
|
|
|
|