![]() |
Hamsili Tagliatelle
400 gr hamsi
1 havuç 1 kabak 1 paket makarna (taglietelle) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Nane yaprakları Tuz Taze çekilmiş karabiber Hamsili tagliatelle: Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alarak sularını süzdürün. Havuç ve kabağı jülyen doğrayın. Makarnayı geniş bir tencerede paketin üzerindeki pişirme önerisini dikkate alarak haşlayın. Tavada tereyağını eritin ve hamsileri kavurun. Başka bir tavada zeytinyağını ısıtın. Havuç ve kabakları soteleyin. Hamsileri sebze tavasına ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Makarnayı süzün ve hamsili karışımla karıştırın. İsteğe göre karabiber ve tuz serpip nane yaprağıyla süsleyin. Servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.