Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsi, sarma2

Hamsi Sarma-2

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Sarma-2





2 yufka
Yarım kilo hamsi
6 taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Hamsi sarma:
Balıkları kılçıklarıyla birlikte ayıklayın Soğanları iri doğrayın Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyıp hepsini birlikte harmanlayın Tuz ve karabiberle tatlandırın

Bir yufkayı ikiye katlayıp mutfak tezgahına yayın Yufkanın düz kenarına hazırladığınız harçtan uzunlamasına yayın Yufkanın iki kenarından tutarak geniş yassı rulo şeklinde sarıp kenarlarını su veya yumurta akı ile yapıştırın 5’er cm kesip, kızgın yağda kızartın

Kıvırcık maydanoz ve kiraz domatesle süsleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.