ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hamsi Sarma-2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=241427)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:32 PM

Hamsi Sarma-2
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

2 yufka
Yarım kilo hamsi
6 taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Hamsi sarma:
Balıkları kılçıklarıyla birlikte ayıklayın. Soğanları iri doğrayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyıp hepsini birlikte harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Bir yufkayı ikiye katlayıp mutfak tezgahına yayın. Yufkanın düz kenarına hazırladığınız harçtan uzunlamasına yayın. Yufkanın iki kenarından tutarak geniş yassı rulo şeklinde sarıp kenarlarını su veya yumurta akı ile yapıştırın. 5’er cm kesip, kızgın yağda kızartın.

Kıvırcık maydanoz ve kiraz domatesle süsleyip sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.