Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dönerli, kebabı

Dönerli Ev Kebabı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dönerli Ev Kebabı









Malzemeler
  • 750 gram tavuk kıyması
    4 dilim dana biftek
    2 dilim kepek ekmeği
    1 adet yumurta
    1’er çay kaşığı kimyon, kişniş, kekik, kırmızıbiber
    1 adet soğanın suyu
    1 diş sarmısak
    Tuz
    Yarım kahve fincanı mısıryağı
    4 adet ince pide
    Üzeri için:
    Yoğurt, tereyağı, kırmızıbiber

Yapılışı
Tavuk kıymasına, ufaladığınız kepek ekmeğini, yumurtayı, baharatları, soğan suyunu ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun Köfteyi, 3 eşit parçaya bölün Streçfilm üzerine bir dilim biftek yerleştirin Bifteği örtecek şekilde üzerine köftenin 1 parçasını koyun Aynı işlemi biftek ve köfteler bitene dek tekrarlayın Şeklini düzelterek streçfilmi sarın Derin dondurucuya yerleştirerek bir gece dinlendirin Çıkardığınızda 15-20 dakika dinlendirip, incecik dilimleyin Mısıryağında önlü arkalı kurumayacak şekilde kızartın Servis tabağına, dilimlediğiniz pideleri yerleştirin Pidelerin kenarına dönerleri yerleştirin Üzerine yoğurt, kırmızıbiber ve eritilmiş tereyağı gezdirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.