07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dönerli Ev Kebabı

Malzemeler
- 750 gram tavuk kıyması
4 dilim dana biftek
2 dilim kepek ekmeği
1 adet yumurta
1’er çay kaşığı kimyon, kişniş, kekik, kırmızıbiber
1 adet soğanın suyu
1 diş sarmısak
Tuz
Yarım kahve fincanı mısıryağı
4 adet ince pide
Üzeri için:
Yoğurt, tereyağı, kırmızıbiber
Yapılışı
Tavuk kıymasına, ufaladığınız kepek ekmeğini, yumurtayı, baharatları, soğan suyunu ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun Köfteyi, 3 eşit parçaya bölün Streçfilm üzerine bir dilim biftek yerleştirin Bifteği örtecek şekilde üzerine köftenin 1 parçasını koyun Aynı işlemi biftek ve köfteler bitene dek tekrarlayın Şeklini düzelterek streçfilmi sarın Derin dondurucuya yerleştirerek bir gece dinlendirin Çıkardığınızda 15-20 dakika dinlendirip, incecik dilimleyin Mısıryağında önlü arkalı kurumayacak şekilde kızartın Servis tabağına, dilimlediğiniz pideleri yerleştirin Pidelerin kenarına dönerleri yerleştirin Üzerine yoğurt, kırmızıbiber ve eritilmiş tereyağı gezdirerek servis yapın
|
|
|