Hamsili Tava Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Tava Böreği![]() 500 gr hamsi 2 yufka 1 soğan Yarım demet maydanoz Tuz Kızartma için sıvıyağ Hamsili tava böreği: Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın Bol suda yıkayıp süzgece alın Soğanı soyup robotta kıyın Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün Hamsileri, maydanozla birlikte robottaki soğana ilave edip tuz ekleyin ve kıyın Yufkaları 8-10 cm eninde şeritler halinde kesin Uç kısımlarına hazırladığınız hamsili iç malzemeden 1 kaşık kadar ekleyip üçgen katlayarak sarın Uç kısımlarını su ile ıslatarak yapışmasını sağlayın![]() Hazırladığınız börekleri kızgın yağa atıp iki taraflı kızartın Kâğıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|