![]() |
Hamsili Tava Böreği
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
500 gr hamsi 2 yufka 1 soğan Yarım demet maydanoz Tuz Kızartma için sıvıyağ Hamsili tava böreği: Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Bol suda yıkayıp süzgece alın. Soğanı soyup robotta kıyın. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün. Hamsileri, maydanozla birlikte robottaki soğana ilave edip tuz ekleyin ve kıyın. Yufkaları 8-10 cm eninde şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına hazırladığınız hamsili iç malzemeden 1 kaşık kadar ekleyip üçgen katlayarak sarın. Uç kısımlarını su ile ıslatarak yapışmasını sağlayın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağa atıp iki taraflı kızartın. Kâğıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.