Mantarlı Kadayıf Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kadayıf Böreği![]() 1 yufka 250 gr tel kadayıf 125 gr eritilmiş tereyağı Tuz karabiber İÇ MALZEME İÇİN 1 soğan 200 gr dilimlenmiş mantar Kırmızı toz biber Tuz karabiber ÜZERİ İÇİN 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 kahve fincanı krema 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri Kırmızı pul biber Mantarlı kadayıf böreği: Soğanın kabuklarını soyup piyaz doğrayın Mantarları yıkayıp dilimleyin Soğan, mantar ve baharatları harmanlayın Üzeri için süt, krema ve yumurtaları bir kapta çırpın Kadayıf, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta harmanlayın Kelepçeli yuvarlak kek kalıbını yağlayın Yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde içine yayın Kalıbın kenarlarına hazırladığınız kadayıfı elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin Ortasına mantarlı harcı ilave edin Yufkadan artan fazlalıkları kesip alın Yumurtalı karışımı mantarlı harcın üzerine gezdirin 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Fırından alıp rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 5 dakika daha pişirin Üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın
|
|
|
|