Mısır Unlu Hamur Kızartmaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Unlu Hamur Kızartmaları![]() 1 5 su bardağı un1 paket vanilya Yarım su bardağı mısır unu 2 çorba kaşığı pirinç unu 100 gr tereyağı 1 çorba kaşığı toz şeker 6 yumurta Kızartmak için riviera zeytinyağı Tuz Pudra şeker Şurup için 4 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Mısır unlu hamur kızartmaları: Şurup için şeker ve suyu birtencerede karıştırın Koyulaşıncaya kadar pişirip limon suyunu ilave edin Ocaktan alıp soğumaya bırakın![]() Mısırunu, un, vanilya ve pirinç ununu yoğurma kabına eleyin Şeker ve bir tutam tuz ekleyip harmanlayın Tereyağını tencerede eritin 1 5 bardak su ekleyip kaynatın Unlu karışımı ilave edip 10 dakika kavurun Ocaktan alın Ilınınca yumurtaları ilave edip karıştırın![]() Hamuru tulumba tatlısı ucu takılmış sıkma torbasına aktarın Zeytinyağını ısıtın Hamuru şekillendirerek yağın içine atıp kızartın Hamurlar sıcakken şurubun içinde atıp 10 dakika bekletin Pudra şeker serpip servis yapın
|
|
|
|