Brioche (Fransız Ekmeği) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Brioche (Fransız Ekmeği)![]() 500 gr un 100 gr toz şeker 1 çay kaşığı tuz 15 gr toz maya 4 yumurta 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 300 gr tereyağı 150 gr kaşar peyniri Brioche: Unu bir kaba eleyin Tuz, şeker ve mayayı başka bir kapta harmanlayıp una ilave edin 3 yumurta, tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğunu unlu karışıma ekleyip yoğurun 35 dakika mayalandırın![]() Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp içlerine küp şeklinde doğranmış birer peynir dilimi yerleştirin ve brioche kalıplarına yerleştirin ![]() Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin![]() AKLINIZDA BULUNSUN Mayalı hamuru dinlendirirken, ılık bir ortamda üzerini nemli bir bez örterek bekletin
|
|
|
|