Peynirli Patlıcan Kızartması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Patlıcan Kızartması![]() Malzemeler : 4 adet patlıcan, 1 yumurta, Yarım demet dereotu, Karabiber, tuz, Kızartmak için sıvıyağ ![]() Yapılışı : Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun 2 cm kalınlıkta yuvarlak dilimler halinde doğrayın ve biraz tuzlu suda bekletin Daha sonra yıkayın ve havlu peçetenin üzerine alın![]() Bir kasede peyniri ezin Üzerine ince kıyılmış dereotu, yumurta, tuz ve karabiberi ilave ederek bir karışım oluşturun![]() Patlıcanların bir yüzüne peynirli karışımı sürün ![]() Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın ![]() Peynirli kısmı üstte kalacak şekilde kızgın yağa konur, kızardıktan sonra peynirli kısmı da yavaşça çevrilerek kızartılır ![]() Yağını çekmesi için kağıt Havlu üzerine koyun ![]() Daha sonra servis tabağına alarak ve dereotuyla süslerek servis yapınız
|
|
|
|