Warak Ayneb |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Warak Ayneb![]() 150 gr kuzu kıyması 150 gr kalem kuzu pirzola 150 gr dolmalık kabak 25 gr limon tuzu 1 yemek kaşığı salça 15 salamura yaprak Yarım soğan 1 dal nane 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı yenibahar Tuz kara biber Warak ayneb: *Kabakların içini çıkarın Soğanları incekıyın Salça ve kıyma ile karıştırarak dolma içini hazırlayıp, salamura yaprakların ve kabakların içine paylaştırın![]() *Tencereye bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştirin *Üzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin Uygun boyda bir tabağı üzerine kapatın Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin![]() *Yemeğiniz ılınınca üzerine taze nane ile tatlandırdığınız yoğurdu ekleyerek servis yapın Warak ayneb artık hazır, afiyet olsun![]() |
|
|
|