![]() |
Özel Makarna Sosları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özel Makarna SoslarıTariflere geçmeden önce makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken bir iki ayrıntıdan da bahsetmek gerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mutfak saatinizi kurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lavabonun içinde süzgeciniz hazır olsun ![]() ![]() ![]() ZEYTİNYAĞ VE SARMISAKLI SPAGETTİ Malzemeler: 1’er adet kırmızı ve yeşil sivri biber 4 - 6 diş sarmısak 1 demet maydanoz 400 gr ![]() 100 ml ![]() 60 gr ![]() tuz Hazırlanışı: Biberleri uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın ![]() ![]() Sarmısakları hafif tuz ilavesiyle dövün ![]() Maydanoz yapraklarını yıkayıp ince kıyın ![]() Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın ![]() Küp doğradığınız biberleri ve dövdüğünüz sarmısakları kızgın yağda kavurun ![]() ![]() Parmesan peynirinin yarısını ince, yarısını iri rendeleyin ![]() Makarnanın 100 ml ![]() ![]() Önceden ısıtılmış büyük bir kasede makarna, ayırdığınız haşlama suyu, biberli yağ, maydanoz ve ince rendelenmiş peyniri karıştırın ![]() Makarnanın üstüne iri rendelenmiş parmesan peynirini serpip servis yapın ![]() KREMA SOSLU MAKARNA Malzemeler: 1 demet yeşil soğan 30 gr ![]() 20 gr ![]() 500 ml ![]() 150 ml ![]() 400 gr ![]() 150 gr ![]() 150 ml ![]() 25 gr ![]() 40 gr ![]() tuz pul biber Hazırlanışı: Yeşil soğanları temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnayı süzdükten sonra sos ile karıştırın ![]() ![]() SEBZELİ MAKARNA Malzemeler: 150 gr ![]() 150 gr ![]() 150 gr ![]() 200 gr ![]() 1-2 yeşil sivri biber 2 diş sarmısak 60 ml ![]() 15 gr ![]() 100 ml ![]() 400 gr ![]() 15 gr ![]() tuz karabiber Hazırlanışı: Havuç, pırasa, kereviz ve soğanı temizleyip küçük küp doğrayın ![]() Havuç ve pırasayı kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın ![]() ![]() Sivribiberleri uzunlamasına ikiye kesin ![]() ![]() Tavaya zeytinyağını koyun ![]() ![]() Tavaya havuç, kerevizler, pırasa, soğan ve salçayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun ![]() ![]() Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın ![]() ![]() ![]() SOMONLU KELEBEK MAKARNA Malzemeler: 100 gr ![]() 2 diş sarmısak 40 gr ![]() 100 gr ![]() 30 ml ![]() 100 ml ![]() 250 ml ![]() 1 paket kelebek makarna 20 gr ![]() 40 gr ![]() 1/2 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanları küp, sarmısakları ince doğrayın ![]() Top biberleri havanda irice dövün ![]() ![]() Yağı bir tavada kızdırın ![]() ![]() 80 ml ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnayı haşlayıp süzülmeye bırakın ![]() ![]() ![]() Bir tavaya tereyağı, makarna, makarnanın haşlama suyunu koyun ![]() ![]() Somon, kremalı sos, biber taneleri ve kalan votkayı makarnaya ekleyin ![]() ![]() Aynı tarifi isterseniz palamut füme ya da haşlanmış karidesle de yapmanız mümkün ![]() ![]() MAKARNA OKULU MAKARNA ÇEŞİTLERİ Lazanya: Kare veya dikdörtgen tabaka şeklinde aralarına malzeme konularak pişirilen makarnadır ![]() Penne: Domates, et veya sebze sosuna uygundur ![]() Farfalle: Krema bazlı soslar için uygundur ![]() Fusuli: Et ve domates sosları için uygundur ![]() Spaghetti: Gerçekte Napoliten, özünde İtalyan makarnasıdır; her sosa uyum sağlar ![]() Linguini: Deniz mahsullü soslara çok yakışır ve spaghetti gibi her sosa uyum sağlar ![]() Tagliatelle: Et soslarıyla uygundur ![]() ![]() Macaroni: Makarna salatası ve fırınlanmış makarna için uygundur ![]() Conchiglie (küçük kabuklar): Makarna salatalarında veya tavuk çorbasında kullanılabilir ![]() Conchiglie (büyük kabuklar): Et soslarıyla uygundur ![]() |
![]() |
![]() |
|