Üşüyoruz Be Atam |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üşüyoruz Be AtamÜşüyoruz Be Atam Yazısı - Üşüyoruz Be Atam Tuna Kiremitçi - Tuna Kiremitçi Yazıları Hani bir resmin vardır Atam, muharebede gocuğunu serip kara uzanmışsın Vanlı bebeleri görünce aklıma gelir![]() Hani Enver’in hayalleri yüzünden Sarıkamış’ta donan on binlerce asker vardır, onlar da ![]() Erzurum’daki askerliğim sonra Mayıs sabahı uyanıp kar gören Mersinli çocuğun şaşkınlığı![]() Rus romanlarındaki gibi yağan kar: “Doktor Jivago” filminden bir sahne midir? Çocukluğumun kışlarını hatırlarım Bir türlü ısıtılmayan yatılı okulun içeriden buğu yapan camları![]() Şahsen çok üşüdüm şu hayatta Ama bütün üşüdüklerimi toplasan Van çadırlarındaki bebeler kadar etmez![]() Baktıkça üşüyoruz be Atam Bu çocuklar kışı nasıl çıkaracak, onu merak ediyoruz![]() Hadi çıkardılar, bu kış onları üşüten soğuk ruhlarından bir daha gidecek mi, hiç bilemiyoruz ![]() Ah be Atam, ruh üşümesi fena şey Çocuğun ruhu üşüdü mü bir daha orman yansa ısıtmaz Kaç kez görmüşsündür![]() Selanik düştüğünde kış kıyamette yolla düşen mülteci çocukları hatırlarsın Zatürreeden ölenler, uyuyup uyanamayanlar İşte öyle rezil bir üşümenin pençesindeyiz ![]() Oysa ne kış aynı kış ne de Türkiye eski Türkiye Aynı olan tek şey çadırlar ve çocuklar![]() Belki yüzlerce yıldır üşüyor ama inkâr ediyoruz: “Üşümüyorum” diyoruz: “Ürperdim o kadar Yoksa iyiyim ben ”Ne zaman başımıza bela geliyor, o zaman masaldaki kirpiler gibi birbirimize sokulup ısınmak istiyoruz Ama dikenlerimiz batınca uzaklaşıyoruz yine![]() Dikenlerden vazgeçemediğimiz için, çoluk çocuk üşümeye devam ediyoruz Atam Böyle üşümeyi sen bile görmemişsindir Tuna Kiremitçi |
|
|
|