Fırında Peynirli Mezgit Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Peynirli Mezgit Balığımalzemeler 6 parça mezgit fileto 1 su bardağı hazır süt kreması 6 parça orta yağlı beyaz peynir (kibrit kutusu büyüklüğünd 6 dilim domates (halka halinde doğranmış) 2 adet yeşil sivri biber 8-10 adet tane karabiber 2 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı Mezgit balığını balıkçıya fileto olarak hazırlatın Yani kılçık, kemik ve derilerini çıkarttırın Balık parçalarını yıkayıp süzün![]() Kibrit büyüklüğünde 6 adet beyaz peynir hazırlayın Domatesleri yarım santim kalınlığında halkalar halinde dilimleyin Sivri biberleri incecik doğrayın Orta boy bir fırın kabını sıvıyağla yağlayıp, balık parçalarını aralarında boşluk bırakarak kaba yerleştirin![]() Balık parçalarının üzerlerine sırasıyla beyaz peynir, domates ve sivri biber yerleştirin Kremayı büyük bir kaseye aktarıp çatalla 1-2 dakika kadar çırptıktan sonra balıkların üzerine gezdirin Üzerlerine tane karabiber serpin![]() Balıkları 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında peynirler eriyinceye kadar, 25 dakika pişirip çıkarın Sıcak servis yapın
|
|
|
|