İsırganotu Yatağında Fener Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsırganotu Yatağında Fener BalığıMalzemeler: 1 Porsiyon için Isırgan otu: 1/ 2 demet Saplarından ayıklanmışTaze soğan: İncesinden 1-2 adet ![]() Fener Balığı: 100-120gr Ayıklanmış![]() Sarımsak: 2-3 diş iri doğranmış Pul biber: 1 çay kaşığı Zeytinyağı: 2 çorba kaşığı ot, 2 çorba kaşığı balık için ![]() Tuz, Karabiber: yeteri kadar (tuzu fazla kaçırmamaya özen gösterin) Yapılışı: Isırgan otu: ince doğranmış taze soğanı zeytinyağında soteleyip ısırgan otunu ilave ederek birlikte karıştıralım Yeterince tuz ve karabiber ekledikten sonra tekrar karıştıralım, aman tuza dikkat fazla kaçmasın Otlar rengini kaybetmeden tavadan çıkaralım![]() Fener Balığı: Isırgan otu bir kenarda beklerken, fener balığını varsa ızgarada yoksa tavada çok az yağ ile pişirelim Başka bir tavada ise zeytinyağı ile sarımsakları soteleyip fener balığını bunu içine bırakalım Bu şekilde 2 dakika kadar hepsini beraber çevirelim, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edelim Pul biber yanmamasına özen göstererek 1 dakika kadar pişirip tavadan çıkaralım Servis: ısırgan otunu resimde görüldüğü gibi tabağa yayıp, üzerine balığı yerleştirelim ![]() Afiyet olsun |
|
|
|