Çardak Kebabı-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çardak Kebabı-1Çardak Kebabı Tarifi - Çardak Kebabı Nasıl Yapılır - Çardak Kebabı Malzemeleri Çardak Kebabı (düdüklü) Malzemeler: 0 5 kg kuşbaşı dana eti2 yufka 4 diş sarımsak 250 gr yoğurt2 kaşık tereyağı 3 adet soğan tuz pul biber ![]() Et düdüklü tencerede üzerine 1 bardak su koyularak pişirilir Düdüklüden alınır, ince olarak didiklenir Soğanlar halka şeklinde doğranır Yağda kavrulur İçine etler atlıır Tuz, karabiber ve maydanoz ilavesi ile bir iç hazırlanır Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür Hazırlanan yufkalara sigara böreği gibi sarılıp kızgın yağda kızartılır Servis tabağına alınan böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür Pul biber île kızdırılmış yağ üzerine dökülüp dereotu ile servis yapılır![]() |
|
|
|