![]() |
Bademli Bamyalı Kuzu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Bamyalı KuzuBademli Bamyalı Kuzu Tarifi - Bademli Bamyalı Kuzu Nasıl Yapılır - Bademli Bamyalı Kuzu Malzemeleri Bademli Bamyalı Kuzu MALZEMELER 1 kg ![]() 1 orta boy sogan (ince kiyilmis) 5 dis sarmisak (ince kiyilmis) 1 adet kirmizibiber (kirmizi dolmalik biber de olabilir) ° Zencefil (2 çay kasigi kuru - 2 adet taze zencefilden 5 cm`lik parça tiraslanmis) 2 çay kasigi biberiye 2 çorba kasigi tarçin 2 çay kasigi toz kirmizibiber 3 su bardagi et suyu (750 ml ![]() 1 1/2 çorba kasigi bal 1 limonun suyu 4 su bardagi taze veya donmus bamya (400 gr ![]() 6 çorba kasigi ayiklanmis kabuksuz badem (80 gr ![]() YAPILIŞ TARİFİ Kuzu etini kiyilmis sogan ve sarmisakla, pembelesinceye kadar kavurun ![]() Zencefil, biberiye, tarçin, et suyu, bal, limon suyu, toz kirmizibiber, tuz ve karabiberi ilave edin ![]() ![]() ![]() Bamya, badem ve kirmizibiberleri ilave ederek (tencerenin kapagi kapali olarak) 20 dk ![]() |
![]() |
![]() |
|