Fransız Dana Güveci |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Dana Güvecidana güveci nasıl yapılır - dana güveci tarifiMalzemeler: 1,5 kg dana butu (kemiksiz) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 2 1/2 su bardağı et suyu 500 gr küçük soğan (ayıklanmış) 500 gr taze bezelye (kabuksuz tartılmış) 250 gr küçük havuç (temizlenmiş) 500 gr mantar 1 tatlı kaşığı şeker Baharat torbası: 8 sap maydanoz 1 fiske kekik 1 defne yaprağı Yapılışı: Eti, üstüne tuz ve karabiberin yarısını serpip iyice buladıktan sonra bir kenara koyunuz Yağı büyük bir tencerede orta ateşte eritiniz Köpükleri sönünce dana etini de koyup, sürekli çevirerek 6-8 dakika, her tarafı hafif kahverengi olana kadar kızartınız![]() Üstüne et suyunu dökünüz Baharat torbasını da ekleyip ateşi yükselterek kaynatımz Kaynayınca kapağını kapatıp, altını kısarak eti 1 saat pişiriniz Tencerenin kapağını açıp soğanları, bezelyeleri, havuçları ve mantarları koyunuz Geri kalan tuz ve biberle, şekeri serpiniz![]() Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika daha, et ve sebzeler yumuşak oluncaya kadar pişiriniz Tencereyi ateşten indirip hemen servis ediniz![]() Not: Fransız dana güveci, kızarmış ekmek ve yeşil salata ile servis edilebilir ![]() alıntı |
|
|
|