ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fransız Dana Güveci (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194509)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:59 AM

Fransız Dana Güveci
 
dana güveci nasıl yapılır - dana güveci tarifiMalzemeler:


1,5 kg dana butu (kemiksiz)

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

2 1/2 su bardağı et suyu

500 gr küçük soğan (ayıklanmış)

500 gr taze bezelye (kabuksuz tartılmış)

250 gr küçük havuç (temizlenmiş)

500 gr mantar

1 tatlı kaşığı şeker

Baharat torbası:

8 sap maydanoz

1 fiske kekik

1 defne yaprağı


Yapılışı:


Eti, üstüne tuz ve karabiberin yarısını serpip iyice buladıktan sonra bir kenara koyunuz. Yağı büyük bir tencerede orta ateşte eritiniz. Köpükleri sönünce dana etini de koyup, sürekli çevirerek 6-8 dakika, her tarafı hafif kahverengi olana kadar kızartınız.


Üstüne et suyunu dökünüz. Baharat torbasını da ekleyip ateşi yükselterek kaynatımz. Kaynayınca kapağını kapatıp, altını kısarak eti 1 saat pişiriniz. Tencerenin kapağını açıp soğanları, bezelyeleri, havuçları ve mantarları koyunuz. Geri kalan tuz ve biberle, şekeri serpiniz.


Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika daha, et ve sebzeler yumuşak oluncaya kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip hemen servis ediniz.


Not: Fransız dana güveci, kızarmış ekmek ve yeşil salata ile servis edilebilir.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.