Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tavası, tokat

Tokat Tavası -Tokat

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tokat Tavası -Tokat



Tokat Tavası -Tokat





Malzemeler:

1 kg kuzu eti

250 gram kuyruk yağı

3 adet kabak

3 adet patlıcan

4 adet patates

5-6 adet yeşilbiber

7-8 adet domates

1 su bardağı su

2 avuç kadar arpacık soğan

1 avuç sarımsak

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı pul biber


Yapılışı:

4 adet patates yıkanır, soyularak küp küp doğranır 3 adet patlıcan yıkandıktan sonra soyulmadan ortadan ikiye ayrılarak dilimlenir, dilimler 1 santim genişliğinde olmalıdır 3 adet kabak temizlendikten sonra baş kısımlarından kesilerek ortadan ikiye ayrılır ve dilimlenir 6 adet yeşilbiber temizlendikten sonra 2 santim büyüklüğünde doğranır 7 adet domates temizlendikten sonra kabukları soyulmadan küp küp doğranır 2 avuç arpacık soğan ile 1 avuç sarımsağın kabukları soyulur Büyük boy güveç 1 parça kuyruk yağı ile dibi yağlanır, ardından ilk olarak güvecin dibine patatesler yerleştirilir Üzerine 5-6 adet sarımsak ve 5-6 adet arpacık soğan konur Ardından kabaklar yerleştirilir ve 5-6 adet sarımsak ile 5-6 adet arpacık soğan konulur Bu işlem her sebze konduktan sonra üstünü örtecek şekilde yapılır Kabaklardan sonra biberler ve yeniden soğan sarımsak konulduktan sonra 1 kg kuzu eti parça parça konularak yerleştirilir Kuzu etinin üzerine 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı pul biber serpildikten sonra üzerine parça parça kuyruk yağları konur ve 1 bardak su üzerinde gezdirilerek dökülür Fırın 250 dereceye ısıtıldıktan sonra 160 dereceye ayarlanır ve sadece üstten pişirme konumunda güveç içine konulur Güvecin üzerindeki kuyruk yağları eriyince ortalama 30-40 dakika sonra güveç fırından alınıp üzerine küp küp doğranan domatesler ile 1 adet yuvarlak şekilde domates doğrayarak kapak gibi etlerin üzeri örtülür ve yeniden pişmesi için fırına verilir Tokat tavası ağır ağır pişmesi gerektiğinden 1-1,5 saat sürebilir Ortalama 4-6 kişilik servis edilir Eğer evde güveç yoksa herhangi bir borcam (fırın için) ya da teflon büyük boy tencerede kısık ocak ateşinde de yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.