Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Kavurma Nasıl Yapılıret nasıl kavrulur - kuzu eti kavurma - kuzu kavurmasıMalzemeler: 1 kg kuzu kuşbaşı5 adet sivri biber 2 adet domates 3 adet soğan 1 su bardağı sıcak su kırmızı biber, karabiber, tuz 8-10 dal maydanoz 1,5 çay bardağı sıvıyağ Tarifi: Tencereye sıvıyağ konur, kuzu eti renk alavak kadar kavrulur ![]() Üzerine halka şeklinde doğranmış kuru soğan eklenir, 4-5 dakika daha kavrulur ![]() 1 parmak eninde doğranmış sivri biber ve 1 su bardağı sıcak su eklenir, kapaklı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirilir ![]() Üzerine küp şeklinde doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz eklenir, domates suyunu çekene kadar pişirilir ![]() alıntı |
|
|
|