![]() |
Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır
et nasıl kavrulur - kuzu eti kavurma - kuzu kavurmasıMalzemeler:
1 kg. kuzu kuşbaşı 5 adet sivri biber 2 adet domates 3 adet soğan 1 su bardağı sıcak su kırmızı biber, karabiber, tuz 8-10 dal maydanoz 1,5 çay bardağı sıvıyağ Tarifi: Tencereye sıvıyağ konur, kuzu eti renk alavak kadar kavrulur. Üzerine halka şeklinde doğranmış kuru soğan eklenir, 4-5 dakika daha kavrulur. 1 parmak eninde doğranmış sivri biber ve 1 su bardağı sıcak su eklenir, kapaklı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Üzerine küp şeklinde doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz eklenir, domates suyunu çekene kadar pişirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.