![]() |
Fındık Soslu Et Bohçası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fındık Soslu Et BohçasıFındık Soslu Et Bohçası tarifi - Fındık Soslu Et Bohçası yapilisi MALZEMELER 1/2 kg bonfile 200 gr dana jambon 300 gr mantar 4 yemek kasigi dövülmüs ceviz 50 gr kasar peyniri rendesi 2 yemek kasigi tereyagi 1 adet sogan 3 dis sarimsak tuz 1 kase yogurt Marinat için: 1 adet büyük sogan, zeytinyagi, tuz Sos için: 1 adet sogan, 2 dis sarimsak, 1 adet büyük domates, 30 gr findik, tuz, karabiber YAPILIŞ TARİFİ Bonfileleri iyice döverek inceltin ![]() ![]() zeytinyagi ve tuzla karistirip etleri bekletin ![]() sarimsagi 2 kasik tereyaginda kavurun, tuzunu katip temizlenmis ve yikanmis mantarlari iyice dograyip ilave edin ![]() dek pisirin ![]() ekleyin ![]() ![]() içine, kenarlari sarkacak sekilde yerlestirin ![]() bölün ve kaselerin içine doldurun ![]() ![]() kapatip, 180 derecede isitilmis firinda 30 dakika pisirin ![]() Sos için: 1 yemek kasigi tereyaginda küçük dogrnmis sogan ve sarimsaklari kavurun, tuzunu atin ![]() çekirdeklerini çikarin ve küçük dograyin ![]() pembelestirip sosa katin ![]() ![]() Servis tabagina eti koyup üzerine sosu dökün ![]() yapin ![]() |
![]() |
![]() |
|