Frenküzümü Şurubu 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Frenküzümü Şurubu 2Frenküzümü Şurubu Tarifi - Frenküzümü Şurubu Yapılışı - Frenküzümü Şurubu Nasıl Yapılır - Frenküzümü Şurubu Malzemeleri Evvelâ frenk üzümlerini yıkayıp kuvvetli tahta kaşıkla ezmeli Tülbentten veya süzgeçten süzmelidir Bu suyu bir gece bıraktıktan sonra, dibine çöken tortuyu karıştırmaksızın tekrar, ince tülbentten süzmelidir Bu ikinci berrak suyu 1+1/2 nisbetinde şekerle kaynatıp kıvama gelince, içine yarım limon da sıkarak indirmeli ve şişeleri doldurmahdır![]() Not: Yabancıların «Groseille» dedikleri bu şurup için, frenk üzümlerinin olgunları makbuldür
|
|
|
|