![]() |
Ciğer Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğer SarmasıCiğer Sarması Tarifi - Ciğer Sarması Nasıl Yapılır - Ciğer Sarması Malzemeleri Ciğer Sarması Malzemeler • 1 koyun gömleği • 1 koyun akciğeri • 1 koyun karaciğeri • 1 tane yürek • 2 su bardağı pirinç • 1 demet maydanoz • 1 demet dereotu • Kırmızıbiber • Karabiber • Tuz Ciğer Sarması tarifi 1- Koyunun akciğeri ve karaciğeri küçük küçük doğranır ![]() ![]() 2- Makineniz yoksa ciğeri parçalara bölüp haşlayın, piştikten sonra ince ince kıyın ![]() ![]() 3- Bir kapta kıyılmış ciğer, pirinç, maydanoz, dereotu, karabiber, kırmızıbiber, tuz koyup iyice karıştırılır ![]() 4- Gömlek sıcak suda yıkanıp el büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiye Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|