Domatesli Mantarlı Erişte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domatesli Mantarlı ErişteGereçler: 500 gr erişte 4 domates ( kabukları soyulup, doğranmış ) 1 iri soğan 120 gr mantar ( temizlenip, doğranmış )2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 2 kesme şeker 2 diş sarımsak ( ezilmiş ) 3 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber Tuz Yapılışı: Tencereye tereyağını koyup orta ateşte eritin Soğan ve sarımsağı katıp soğanlar pembeleşene kadar kavurun Domates, mantar, karabiber, şeker ve 1/2 tatlı kaşığı tuzu ilave edip iyice karıştırın Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve 10 dakika kadar pişirin Ayrı bir tencerede 5 su bardağı su kaynatın Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve erişteyi katıp erişte yumuşayıncaya kadar 6- 7 dakika kaynatın Tencereyi ateşten indirip erişteyi süzgeçten süzün Bir servis tabağına aktarıp üstüne hazırladığınız domatesli ve mantarlı sostan gezdirin En üstüne kaşar rendesini serperek servis edin alıntı |
|
|
|