![]() |
Domatesli Mantarlı Erişte
Gereçler:
500 gr. erişte 4 domates ( kabukları soyulup, doğranmış ) 1 iri soğan 120 gr. mantar ( temizlenip, doğranmış ) 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 2 kesme şeker 2 diş sarımsak ( ezilmiş ) 3 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber Tuz Yapılışı: Tencereye tereyağını koyup orta ateşte eritin. Soğan ve sarımsağı katıp soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Domates, mantar, karabiber, şeker ve 1/2 tatlı kaşığı tuzu ilave edip iyice karıştırın. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve 10 dakika kadar pişirin. Ayrı bir tencerede 5 su bardağı su kaynatın. Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve erişteyi katıp erişte yumuşayıncaya kadar 6- 7 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten indirip erişteyi süzgeçten süzün. Bir servis tabağına aktarıp üstüne hazırladığınız domatesli ve mantarlı sostan gezdirin. En üstüne kaşar rendesini serperek servis edin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.