Bamya Sulusu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bamya SulusuBamya Sulusu Tarifi - Bamya Sulusu Nasıl Yapılır - Bamya Sulusu Malzemeleri Bamya Sulusu 250 gr bamya250 gr kıyma1 çorba kaşığı salça 1 adet domates 4-5 diş sarımsak yarım limonun suyu 1/4 çay bardağı sirke 2 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1/4 çay bardağı sıvıyağ tuz su Bamyaları ayıklayıp çeyrek çay bardağı sirkeli suda 1-2 taşım kaynatın Soğuk sudan geçirip, suyunu süzün Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alıp soğanı, sarımsakları ve kıymayı birlikte kavurun 2 dakika sonra rendelenmiş domatesi, salçayı, tuzu, limon suyunu ekleyip, 1 dakika daha kavurun Bamyaları tencereye aktarıp üzerini aşacak kadar su ilave edin Hafif ateşte bamyalar yumuşayana ve suyu orta kararda kalana kadar pişirin Daha sonra sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|