![]() |
Bamya Sulusu
Bamya Sulusu Tarifi - Bamya Sulusu Nasıl Yapılır - Bamya Sulusu Malzemeleri
Bamya Sulusu 250 gr. bamya 250 gr. kıyma 1 çorba kaşığı salça 1 adet domates 4-5 diş sarımsak yarım limonun suyu 1/4 çay bardağı sirke 2 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1/4 çay bardağı sıvıyağ tuz su Bamyaları ayıklayıp çeyrek çay bardağı sirkeli suda 1-2 taşım kaynatın. Soğuk sudan geçirip, suyunu süzün. Tencereye sıvıyağ ve tereyağını alıp soğanı, sarımsakları ve kıymayı birlikte kavurun. 2 dakika sonra rendelenmiş domatesi, salçayı, tuzu, limon suyunu ekleyip, 1 dakika daha kavurun. Bamyaları tencereye aktarıp üzerini aşacak kadar su ilave edin. Hafif ateşte bamyalar yumuşayana ve suyu orta kararda kalana kadar pişirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.