Jambonlu İç Bezelye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jambonlu İç BezelyeJambonlu İç Bezelye Tarifi - Jambonlu İç Bezelye Yapılışı - Jambonlu İç Bezelye Nasıl Yapılır - Jambonlu İç Bezelye Malzemeleri Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1+1/2 kilo iç bezelye, 1 baş soğan, 100 gram jambon, 50 gram sadeyağ, 1 çay kaşığı şeker, 1 demet dereotu, 1 havuç, 1 demet maydanoz, 1 sap kereviz, 1 bardak et suyu, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı : Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurunuz Soğan renk değiştirmeye başlayınca küçük parçalara kesilmiş olan jambonları katınız Soğanla jambonları iki-üç dakika karıştırdıktan sonra bezelyeleri de tencereye boşaltınız![]() Tuz ve şekeri de serptikten sonra karıştırarak bir-iki dakika pişiriniz Sonra iyice yıkanmış maydanozu, üstü kazınmış havucu ve kerevizi bütün olarak katınız Bir bardak da et suyu kattıktan sonra tencerenin kapağını örtünüz Bezelyeleri arada sırada karıştırarak 35-40 dakika pişiriniz![]() Bezelyeler iyice pişince havuç, kereviz ve maydanozları çıkarıp atınız Yemeği servis tabağına koyduktan sonra ince ince doğranmış dereotunu üstüne serpiniz ve servis yapınız
|
|
|
|