Kabak Graten |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak GratenKabak Graten Tarifi - Kabak Graten Nasıl Yapılır - Kabak Graten Malzemeleri Kabak Graten Malzemeler 4 adet yeşil kabak 1 adet tavuk göğsü Yarım paket mantar 200 gr kaşar peynir2 yemek kaşığı un Yarım litre süt Tuz Karabiber Biraz sıvıyağ Yapılışı Kabaklar yıkanır Temizlenir İkiye ayrılır Haşlanır Mantarlar yıkanır, doğranır Suyunu mantarlar çekince tavuk eti eklenir Biraz sıvıyağ ile kavrulur Beşamel sos yapılır Mantarlı karışıma biraz kaşar eklenir İçleri oyulan kabaklara doldurulur Kalan kaşar üzerine serpilir Kırmızı biber dökülür Az yağlanmış tepsiye dizilir 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun![]() Beşamel Sos 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı yağ 1 bardak süt Yapılışı Un yağ ile bir tencerede sararıncaya kadar kavrulur Yavaş yavaş sütü eklenir Koyu bir muhallebi olana kadar pişirilir Tuzu konur Afiyet olsun![]() |
|
|
|