Narenciye Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Narenciye ReçeliMalzeme : 1 greyfurt, 2 portakal, 1 limon, 6 bardak toz şeker 3 bardak su Yapılışı: 1- Meyvaların kabuklarını hafifçe kazıyın Su dolu bir tencereye koyup 15 dakika kadar haşlayın 2- Meyvalar hafifçe yumuşayınca, ateşten alıp süzün Soğumaya bırakın 3- Soğuduktan sonra hepsini küçük parçalar halinde doğrayın 4- Diğer yanda, toz şekerle suyu kaynatıp şurup yapın Kaynamakta olan şuruba, küçük doğranmış narenciyeyi ilave edin 5- Ateşi kuvvetlendirip, şurubun koyulaşmasını bekleyin 6- Kıvama gelmesine yakın, delikli kepçeyle üzerinde biriken köpükleri toplayın 7- Tencereyi ateşten alıp soğutun Kavanozlara boşaltın
|
|
|
|