Keşli Cevizli Erişte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Keşli Cevizli ErişteKeşli Cevizli Erişte Tarifi - Keşli Cevizli Erişte Yapılışı - Keşli Cevizli Erişte Nasıl Yapılır - Oktay Usta Keşli Cevizli Erişte Malzemeler : 1 Kase Erişte 1 Su B Ceviz1 Çay B Rendelenmiş Keş2 Çorba K TereyağıGarnitürü İçin: 300 Gr Tavuk Eti6 Sivri Biber 1 Kase Arpacık Soğan 1 Paket Mantar Soya Sosu Değirmen Karabiber Zeytinyağı Hazırlanışı : Orta boy bir tencereye yarısına gelecek kadar sıcak su koyuyoruz Erişteleri içine atıp pişiriyoruz Garnitürü için, soğanları sıvıyağ ile geniş bir tavada kızartıyoruz![]() Kuş başı doğranmış tavuk etini soğanlara ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Tereyağını tavada eritiyoruz Keş ve iri kırılmış cevizi döküp kavuruyoruz![]() Mantarları iri bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile soteliyoruz Sotelendikten sonra tavuğa ekliyoruz![]() Tuz, karabiber ve soya sosunu katıp biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz Servis tabağına pişen erişteyi koyuyoruz Üzerine kavrulmuş keş ve cevizi döküyoruz![]() Sotelenen tavukları ayrı bir tabağa koyup erişte ile birlikte servis ediyoruz
|
|
|
|