![]() |
Keşli Cevizli Erişte
Keşli Cevizli Erişte Tarifi - Keşli Cevizli Erişte Yapılışı - Keşli Cevizli Erişte Nasıl Yapılır - Oktay Usta Keşli Cevizli Erişte
Malzemeler : 1 Kase Erişte 1 Su B. Ceviz 1 Çay B. Rendelenmiş Keş 2 Çorba K. Tereyağı Garnitürü İçin: 300 Gr. Tavuk Eti 6 Sivri Biber 1 Kase Arpacık Soğan 1 Paket Mantar Soya Sosu Değirmen Karabiber Zeytinyağı Hazırlanışı : Orta boy bir tencereye yarısına gelecek kadar sıcak su koyuyoruz. Erişteleri içine atıp pişiriyoruz. Garnitürü için, soğanları sıvıyağ ile geniş bir tavada kızartıyoruz. Kuş başı doğranmış tavuk etini soğanlara ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tereyağını tavada eritiyoruz. Keş ve iri kırılmış cevizi döküp kavuruyoruz. Mantarları iri bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile soteliyoruz. Sotelendikten sonra tavuğa ekliyoruz. Tuz, karabiber ve soya sosunu katıp biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Servis tabağına pişen erişteyi koyuyoruz. Üzerine kavrulmuş keş ve cevizi döküyoruz. Sotelenen tavukları ayrı bir tabağa koyup erişte ile birlikte servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.