Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunya, pilaki, yagli, zeytin

Zeytin Yagli Barbunya Pilaki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytin Yagli Barbunya Pilaki



Malzemeler
Barbunya:500gr
Zeytin yagi:150ml
Sogan:200gr
Patates:2ad(minik küp)
Havuç: (minik küp)
5 dis sarimsak
Tuz,
seker
Salça:75gr
Süslemek icin
maydanoz
Tarifi
Barbunyalarimizi bir gün önceden islatalim ve iyice yikiyalim
Soganlarimizi minik minik dogruyalim ve zy kavuralim tamamiyle
altin sarisi oluncaya kadar ve havuçlarimizi,ekleyelim ve salçamizi, suyumuzu
ekleyip agir ateste kaynatalim
Bu arada barbunyalarimizi ayri bi tencerede kaybatalim ve pistikten sonra üzerine sicak su dökelim pilakimizin rengi bozulmasin Barbunyalar pistikten sonra yaptigimiz pilaki sosuna atalim ve kaynatalim ardindan patatesleri attiktan sonra bir tasim kaynatip altii kapatalim
Hizli sugutma yapmamiz gerekir tenceremizi buz kalibinin üstne
oturtup yavas yavas karistirarak sogutalim
AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.