![]() |
Zeytin Yagli Barbunya Pilaki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytin Yagli Barbunya PilakiMalzemeler Barbunya:500gr Zeytin yagi:150ml Sogan:200gr Patates:2ad(minik küp) Havuç: (minik küp) 5 dis sarimsak Tuz, seker Salça:75gr Süslemek icin maydanoz Tarifi Barbunyalarimizi bir gün önceden islatalim ve iyice yikiyalim ![]() Soganlarimizi minik minik dogruyalim ve z ![]() altin sarisi oluncaya kadar ve havuçlarimizi,ekleyelim ve salçamizi, suyumuzu ekleyip agir ateste kaynatalim ![]() Bu arada barbunyalarimizi ayri bi tencerede kaybatalim ve pistikten sonra üzerine sicak su dökelim pilakimizin rengi bozulmasin ![]() ![]() Hizli sugutma yapmamiz gerekir tenceremizi buz kalibinin üstne oturtup yavas yavas karistirarak sogutalim ![]() AFIYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|