![]() |
Zeytin Yagli Barbunya Pilaki
Malzemeler
Barbunya:500gr Zeytin yagi:150ml Sogan:200gr Patates:2ad(minik küp) Havuç: (minik küp) 5 dis sarimsak Tuz, seker Salça:75gr Süslemek icin maydanoz Tarifi Barbunyalarimizi bir gün önceden islatalim ve iyice yikiyalim. Soganlarimizi minik minik dogruyalim ve z.y kavuralim tamamiyle altin sarisi oluncaya kadar ve havuçlarimizi,ekleyelim ve salçamizi, suyumuzu ekleyip agir ateste kaynatalim. Bu arada barbunyalarimizi ayri bi tencerede kaybatalim ve pistikten sonra üzerine sicak su dökelim pilakimizin rengi bozulmasin. Barbunyalar pistikten sonra yaptigimiz pilaki sosuna atalim ve kaynatalim ardindan patatesleri attiktan sonra bir tasim kaynatip altii kapatalim. Hizli sugutma yapmamiz gerekir tenceremizi buz kalibinin üstne oturtup yavas yavas karistirarak sogutalim. AFIYET OLSUN... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.