Fırında Akdeniz Patlıcanı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Akdeniz PatlıcanıFırında Akdeniz Patlıcanı Tarifi - Fırında Akdeniz Patlıcanı Nasıl Yapılır - Fırında Akdeniz Patlıcanı Malzemeleri Malzeme Listesi * 4 Adet Patlıcan (Kemer Cinsi) * 1 Diş Sarımsak * 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu * 5 Adet Domates (Orta Boy) * 300 Gram Mozarella Peyniri yada Dil Peyniri * 1 Çay Kaşığı Kekik * 1 Çay Kaşığı Karabiber * 1 Çay Kaşığı Tuz Fırında Akdeniz Patlıcanı Nasıl Yapılır? 1 Patlıcanları sapından ayırmadan uzunlamasına dilimleyin ve 20 dakika tuzlu suda beklettikten sonra süzün, hafifçe sıkarak suyunu çıkarın![]() 2 İnce kıyılmış sarımsağı, 4 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 yemek kaşığı limon suyunu ve 1 çay kaşığı kekiği karıştırp sosunu hazırlayın![]() 3 Domates ve peyniri yarım cm kalınlığında dilimleyin![]() 4 Büyükçe bir fırın kabını 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice yağlayın![]() 5 Tuzlu sudan çıkarmış olduğunuz patlıcanları, dilimleri yelpaze şeklinde olacak gibi fırın kabına dizin![]() 6 Kesilmiş domates dilimlerini fırın kabına dizdiğiniz patlıcanlardan kalan boşluklara yerleştirin, tuzu ve karabiberi üzerine serpiştirin![]() 7 Daha önce hazırladığınız zeytinyağlı sosu patlıcanların üzerine gezdirin![]() 8 Son olarak dilimlenmiş peynirleri dizerek önceden 175 derece ısıttığınız fırının orta gözünde peynirler eriyene kadar 25 dakika pişirin![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|