![]() |
Fırında Akdeniz Patlıcanı
Fırında Akdeniz Patlıcanı Tarifi - Fırında Akdeniz Patlıcanı Nasıl Yapılır - Fırında Akdeniz Patlıcanı Malzemeleri
Malzeme Listesi * 4 Adet Patlıcan (Kemer Cinsi) * 1 Diş Sarımsak * 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu * 5 Adet Domates (Orta Boy) * 300 Gram Mozarella Peyniri yada Dil Peyniri * 1 Çay Kaşığı Kekik * 1 Çay Kaşığı Karabiber * 1 Çay Kaşığı Tuz Fırında Akdeniz Patlıcanı Nasıl Yapılır? 1. Patlıcanları sapından ayırmadan uzunlamasına dilimleyin ve 20 dakika tuzlu suda beklettikten sonra süzün, hafifçe sıkarak suyunu çıkarın. 2. İnce kıyılmış sarımsağı, 4 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 yemek kaşığı limon suyunu ve 1 çay kaşığı kekiği karıştırp sosunu hazırlayın. 3. Domates ve peyniri yarım cm kalınlığında dilimleyin. 4. Büyükçe bir fırın kabını 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice yağlayın. 5. Tuzlu sudan çıkarmış olduğunuz patlıcanları, dilimleri yelpaze şeklinde olacak gibi fırın kabına dizin. 6. Kesilmiş domates dilimlerini fırın kabına dizdiğiniz patlıcanlardan kalan boşluklara yerleştirin, tuzu ve karabiberi üzerine serpiştirin. 7. Daha önce hazırladığınız zeytinyağlı sosu patlıcanların üzerine gezdirin. 8. Son olarak dilimlenmiş peynirleri dizerek önceden 175 derece ısıttığınız fırının orta gözünde peynirler eriyene kadar 25 dakika pişirin. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.