Taratorlu Börülce |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taratorlu BörülceTaratorlu Börülce Tarifi - Taratorlu Börülce Yapılışı - Taratorlu Börülce Nasıl Yapılır - Taratorlu Börülce Malzemeleri 6 kişilik 750 gram börülce 2 su bardağı su Tuz Tarator sos için: 200 gram ceviz 1 dilim ekmek içi 1 çay bardağı sıvıyağ Yarım limonun suyu 2 çorba kaşığı sirke 1,5 çay bardağı su Tuz Yıkanmış ve ayıklanmış börülceleri, 2 bardak su ve biraz tuz ile yarım saat haşlayın Sonrasmda soğumaya bırakın Bu arada tarator sos için, cevizi mikserde çekin Üzerine ıslaü-lıp sıkılmış ekmek, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı sirke, limon suyu, bir buçuk çay bardağı su ve tuz ilave edip, tüm malzemeyi tekrar mikserde çekin Tarator sosunu, soğuttuğunuz börülcelerle birlikte servis yapın
|
|
|
|